A Giranelli

Ismerd meg a Giranelli kézműves üvegékszerek történetét.

Az alapító gondolatai

A giranellik egyedi, fújt üvegből készült gyűrűk, nyakláncok, fülbevalók.

Rácz Kriszta Napraforgó vagyok, az ékszerek tervezője.

A kedvenc formám a gömb, s minden, ami kerek, mert ez a teljességet, az egységet szimbolizálja. A kedvenc anyagom az üveg. A kedvenc emlékem a buborék, buborék folyadékban, szappanból fújva minden formában.

Örök optimista vagyok, s igyekszem mindenben meglátni, ami mosolyra fakaszt. A nevetés megfoghatatlan, de ha van formája, az biztos gömb, éppen, mint egy buborék.

Ezek a gondolatok jellemzik a giranelliket. És miért éppen giranelli a név? Ez egy általam alkotott szójáték. Mindig is vonzott és inspirált az olasz művészet, s persze az olasz üvegművesség is. Az első ékszereim gyűrűk voltak, olaszul pedig a Napraforgó gyűrűi = Anelli di Girasole – ebből jött a GirAnelli 🙂 A girare forgást, mozgást is jelent, ami a gyűrűkben, ékszerekben lévő játékosságot, körforgást, mozgást is jelzi.

 A Giranelli alapítása óta a kézműves vásárok egyik népszerű terméke. Találkozhattál velünk a Gozsduban, rendszeresen jelen vagyunk a Wamp Design vásáron. A Giranelli keresett a különleges, egyedi ékszerekre vágyó külföldiek körében is, így rendszeresen jelen vagyunk a legnagyobb kézműves karácsonyi vásárokon (Bazilika, Vörösmarty tér) is.

Büszkék vagyunk arra, hogy letsiztult, megújult online üzletünknek köszönhetően a Giranelli mindenki számára könnyen elérhetővé vált.